Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/dogrujol

У п’ятницю 31 січня поліція Києва провела антимігрантський рейд біля мечеті Ісламського культурного центру «Альраїд», що на вулиці Дегтярівській. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Мусульман, які здійснили п’ятничний намаз, на виході з мечеті чекали співробітники міграційної служби та екіпіровані спецзасобами і зброєю поліцейські. Після масової перевірки документів затримали й відвезли на автобусах кількадесят людей, в яких не було при собі посвідчень особи.

Фото: facebook.com/dogrujol

За словами очевидців, автобуси з поліцейськими приїхали до мечеті за півгодини до початку намазу.

«Негідники, які влаштували в Києві полювання за людьми, що виходять після молебна з мечеті, відрізнялися від мерзотників – ФСБшників, які проводять такі ж сафарі в місцях проживання кримських татар в окупованому Криму, – лише формою та відсутністю масок на обличчі», – заявив Чубаров.

Фото: facebook.com/dogrujol

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов також порівняв випадок у Києві з облавами, які влаштовує біля мечетей влада Росії.

«Я не можу собі уявити, щоб біля християнського храму, або юдейської сінагоги отак само влаштовували перевірку всіх, хто йде на молитву», – зазначив він.

У поліції Києва вважають, що мусульман не дискримінували й не порушувала їхні права, оскільки поліція не заходила на територію мечеті. Відвідувачів мечеті перевіряли, бо вона розташована поряд із «місцем відпрацювання».

«Місце відпрацювання» – ринок у Старожитомирському провулку. Це так званий мусульманський ринок вуличної їжі, який працює раз на тиждень, під час п’ятничного намазу. Тут просто на місці готують плов, кебаб та інші халяльні страви.

Фото: БЖ

Поліція повідомляє, що на ринку виявили 15 іноземців – громадян Росії, Марокко, Азербайджану, Тунісу, Ємену, Єгипту, Казахстану, Сирії, Узбекистану та Лівії. 12 із них вирішили відправити до країн походження, двох притягнули до адміністративної відповідальності, ще одному скоротять термін перебування в Україні.

Фото: пресслужба поліції Києва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button