Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: epravda.com.ua

В харківському метро 4G працює з червня 2019 року. В Києві швидкісний зв’язок – мав би з’явитись у червні 2020. Запуск 4G відкладають. бо КМР має затвердити тарифи за доступ до комунальних об’єктів міста.

Економічна правда дізналась у директора з регуляторного забезпечення «Київстар» Олександра Когута, що майже за рік після затвердження міністерствами відповідних підзаконних актів, київський метрополітен не отримав повноважень від міськради укласти договори з розгортання телекомунікаційних мереж зв’язку.

«На жаль, план щодо запуску 4G на перших станціях у березні під загрозою зриву. Київрада досі не ухвалила важливе рішення щодо встановлення плати за доступ до комунальної інфраструктури міста, тому оператори не можуть давати гарантії та чіткі прогнози щодо строків реалізації інвестиційного проекту», — пояснює Когут.

Мобільні оператори не можуть почати встановлювати необхідне обладнання без укладеного з метрополітеном договору про доступ до інфраструктури підприємства. При тому що технічні умови доступу операторів були надані вже в грудні 2019 року, каже керівниця пресслужби КП«Київський метрополітен» Наталія Макогон.

«Київстар», lifecell та Vodafone готові до розбудови мережі 4G й завезли в країну необхідне обладнання. Нагадаємо, що загальна вартість проекту запуску 4G в метро складає 20 мільйонів доларів.

Фото: nv.ua

Всі чекають на отримання законних підстав для початку виконання монтажних робіт в метро.

Прогалину мав би усунути Департамент економіки та інвестицій КМДА проєктом рішення №3639, що розробив у листопаді 2019 року. Але на грудневому засіданні депутати постійної комісії Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами відклали його розгляд на невизначений термін.

«Без затверджених тарифів запуск 4G буде перенесений на більш пізній період», — кажуть у Vodafone Ukraine.

На запит ЕП до КМДА про причини гальмування проєкту, відповідь була наступна: «станом на 3 лютого 2020 року проєкт рішення №3639 перебуває на розглядi в постiйнiй комiсiї Київської мicької ради з питань транспорту, зв’язку та реклами. Найближче засiдання цiєї Koмiciї щодо розгляду, в тому числi, вищезазначеного проекту рiшення заплановане на 5 лютого 2020».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button