Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ілюстрація з підручника «Основи сім’ї». Зображення: facebook.com/osnovu.program

Автори шкільних підручників «Основи сім’ї» для 10-11 класів радять сімейним парам практикувати «сексуальне мовчання» та дивують іншими одкровеннями про гріх, аборти та секс. Про це повідомляє ВВС News Україна.

У розділі, присвяченому сім’ї, йдеться, що «високоорганізована, національно свідома українська сім’я – це духовний храм України-матері».

Серед засобів планування найбільше уваги приділяють «методу розпізнавання плідності». Іншими словами, радять вираховувати фертильні дні циклу, а не використовувати контрацепцію. При цьому навіть пояснити, як діє календарний метод, автори соромляться і радять дівчатам поспілкуватися з мамами. Зазначимо, що індекс Перля для цього методу сягає 10-40 – тобто зі 100 жінок, які корстуються цим методом, вагітніють від 10 до 40.

У підручнику немає жодного слова про презервативи. Зате серед методів контрацепції згадується кастрація.

Автори вважають, що «проблема контрацепції» має біологічні, психічні і моральні наслідки, а її використання «певною мірою суперечить природі сім’ї». До того ж «завдяки контрацепції сексуальність стає товаром».

Не повідомляючи нічого про презервативи, учнів лякають ризиком зараження ВІЛ та генітальним герпесом під час сексу «за межами подружжя».

У розділі, присвяченому біоетиці, одруженим радять вчитися практиці «сексуального мовчання» та не приймати «культ спонтанності». Окремо учням розповідають про те, що до шлюбу варто утриматися від сексу.

«Якщо хлопець і дівчина вступають в інтимні стосунки, то за цим майже завжди настає розрив відносин. Тут навіть не потрібно спиратись на якісь наукові дослідження», – вважають автори.

У підручнику написано, що про високий рівень моралі суспільства свідчать шлюби до 30 років та народження трьох дітей у кожній родині.

Аборт називають прямим вбивством і гріхом.

Ілюстрація з підручника «Основи сім’ї». Зображення: thebabel

Торік курс «Основи сім’ї» почали факультативно викладати у 130 школах України. Деякі батьки поскаржилися на сексизм і дискримінацію в підручниках. Через це у грудні 2019 року Міносвіти тимчасово призупинило викладання курсу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button