Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відео-арт зображеня. Фото: 1LYA KOLOTIY

У Прип’яті автор культурного проекту «Артефакт» та мурала на ЧАЕС Валерій Коршунов презентував діджитал-барельєф «Прометей». Загальна площа арт-об‘єкту склала майже 350 м2, він розташований на стіні добре відомого місцевим готелю «Полісся». 

Валерій Коршунов. Фото: 1LYA KOLOTIY

Діджитал-скульптура стала подарунком місту на честь його 50-го дня народження. 

На відкритті арт-об’єкту в Прип’яті були присутні колишні мешканці міста, представники ЗМІ, громадських та мистецьких організацій. Також організували телеміст з Національним музеєм Чорнобиля, де зібрались прип’ятчани, що не змогли приїхати до Зони Відчуження.

Фото: 1LYA KOLOTIY

У день народження Прип’яті також створили петицію на сайті Президента, де пропонують надати місту статус музею, ввести урок пам’яті Чорнобиля для шкіл та започаткувати національний день перевірки щитовидної залози.

Крім того, автори закликають створити цифровий архів ліквідаторів, евакуйованих і постраждалих, провести дослідження культурного і соціального впливу на націю цієї катастрофи,  відкрити єдиний інформаційний ресурс з правдивою інформацією про Чорнобиль, осучаснити соціальні виплати та допомогу постраждалим.

Щодо самого об’єкту, то проєкція висотою 25 метрів стала першою та найбільшою мапінг-проєкцією Чорнобильської Зони. Сучасна 3D-проєкція містить кадри хроніки Прип‘яті. Відео-арт також розповідає історію Прометея – одного з символів міста.

 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button