Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

20-29 березня у Києві відбудеться 17-й міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA. Він пройде під назвою «Teen Spirit: Тут і тепер» і буде присвячений темам дитинства, молодості та дорослішання.

Організатори пропонують дослідити відмінність у ставленні до дітей в Україні та інших державах. Так, українське законодавство та державна політика розглядає дитину як об’єкт захисту, а не суб’єкт прав.

«Багато країн світу не ставлять під сумнів участь дітей у державній політиці. Свіжий приклад – екологічний рух підлітків: усі пам’ятають виступ Ґрети Тунберґ під час Генеральної асамблеї ООН. В Україні ж ми продовжуємо лише охороняти дитинство. Тоді як мирні акції дітей у країнах Європи на захист довкілля впливають на порядок денний урядів цих країн, у нас усе зводиться винятково до заборони використання дітей у політичних акціях», – пише пресслужба фестивалю.

Візуальним образом фестивалю обрали жувальну гумку.

«За надутою бульбашкою можна ненадовго сховатися від загроз світу. І навіть використовувати її як інструмент протесту – коли треба продемонструвати незгоду. Невинна звичка, яка втрачає свої чари в міру того, як людина стає дорослою», – вважають організатори.

Програму Docudays UA буде оголошено згодом.

Docudays UA – неполітичний та некомерційний фестиваль документального кіно про права людини. Після його завершення організатори традиційно презентують найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю.

Нагдаємо, 10 лютого премію «Оскар» здобув документальний короткометражний фільм «Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)»  про афганських дівчаток-скейтбордисток від режисерок Керол Дисінджер та Олени Андрейчевої, яка народилася в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button