Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Садиба, XIX ст. за адресою вул. Хорива, 2. Фото: kyiv-heritage.com

Сьогодні, 11 лютого, відбудеться чергове засідання Шостого апеляційного адміністративного суду за позовом ПП «Конвалія-інвест» до Міністерства культури, молоді та спорту щодо зняття статусу пам’ятки з садиби на вул. Хорива, 2 (Садиба, 2-А, 2-Б, 2-Д), повідомляють в КМДА.

 «Ці об’єкти перебувають на суворо охоронюваній заповідній території, де будь-які містобудівні перетворення мають відбуватися лише з метою виявлення та підсилення історичної складової, з дозволу відповідних уповноважених органів охорони культурної спадщини та під контролем небайдужої громадськості», – наголосив Михайло Кальницький, дослідник історії Києва.

Влітку 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував пункт додатку до наказу Міністерства культури від 2014 року, яким садиба XIX ст. була внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятка архітектури місцевого значення.

Рішення було винесене за позовом ПП «Конвалія-Нерухомість», що у 2010 році залучалось Подільською районною радою у якості інвестора до реконструкції (або реставрації) непридатного для проживання будинку по вул. Хорива №2 загальною площею 3109,7 кв.м.

Забудовник хоче реконструювати будинки під офісно-громадський комплекс з торговельними приміщеннями та підземним паркінгом.

Комплекс будівель на Хорива 2. Фото: nashigroshi.org

Наші гроші повідомляють, що ПП «Конвалія-Нерухомість» було зареєстроване у серпні 2010 року, за два місяці до обрання інвестора з реконструкції будинків на вул. Хорива, 2. Засновником підприємства є Вікторія Рогач, керівником – Роман Шингур, а більшість договорів купівлі-продажу квартир на користь «Конвалії-Нерухомість» зареєструвала нотаріус Катерина Охендовська, дружина екс-глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського.

Читайте також: Незаконні забудови: десять київських «гарячих точок»-2019

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button