Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Stéphane Brügger

У канадському Монреалі повернули до життя занедбану башту Оліймпійського стадіону, розмістивши у ній офіс, повідомляє Azur.

Олімпійський комплекс із найбільшим до цього часу за місткістю стадіоном Канади було збудовано до Літніх Олімпійських ігор 1976. Споруду спроєктував французький архітектор Роже Таїбер. Її вирізняє похила бетонна башта, яку видно з багатьох точок Монреалю.

Початково башта призначалася для розташування кабінетів олімпійських делегацій, але з середини 1980-х років вона перетворилася на пустку. Пізніше популярність втратив і сам стадіон – у 2004 році бейсбольний клуб «Монреаль Експос», що там базувався, переїхав до Вашингтона та змінив назву на «Вашингтон Нешналз».

Десятиліття занепаду призвели до руйнування каркасу башти та виходу з ладу систем.

За реконструкцію взялося архітектурне бюро Provencher_Roy. Бетонний фасад замінили скляним, через який у приміщення потрапляє природне світло.

Натомість оригінальний бетонний каркас домінує всередині. Білі поверхні слугують тлом, що підкреслює гострі кути колонн по периметру. Сіро-білу кольорову гамму подекуди розбавляють дерево та рослини.

На семи із 12 поверхів башти розташувався офіс компанії Desjardins Group. Приміщення площею 20 тисяч квадратних метрів розраховане на 1400 співробітників.

За цей проєкт Provencher_Roy отримали премію Grands Prix Du Design.

Читайте також: У Берліні створили бруталістський коворкінг із мінімумом кольорів і деталей

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button