Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Meir Roth, Pexels

У 2019 році Апарат Верховної Ради України придбав 171 тисяч одноразових стаканчиків. Про це стало відомо з відповіді на запит Чесно.

Зокрема, для парламенту було закуплено 167,5 повністю пластикових стаканчиків та 3,5 тисячі паперових, до складу яких, як відомо, входить шар пластикової плівки, через що їх майже неможливо переробити.

Висота вежі з такої кількості пластянок, поставлених одна на одну, сягатиме близько 16,6 кілометра. Це довжина дороги від станції метро «Бориспільська» до аеропорту «Бориспіль».

В екологічному комітеті Верховної Ради запевнили, що вже почали боротьбу з одноразовим посудом, але це займає багато часу.

«Ми почали і просуваємо “зелений офіс” Верховної Ради. Почали з двох будівель на Шовковичній 2 та 4. Працюємо!! Хоч і дуже повільно зараз», – запевнив заступник голови комітету Олександр Маріковський.

Депутат від «Слуги народу» Роман Грищук повідомив, що готовий ініціювати звернення до Апарату ВРУ для зміни цієї ситуації.

Рух Чесно готує звернення до Апарату Верховної Ради щодо перегляду екологічної політики і закликає небайдужих депутатів долучитися до цього звернення.

Кулери з водою та одноразові стаканчики у коридорах будівлі Верховної Ради. Фото: Чесно

Нагадаємо, торік Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який пропонує обмежити використання пластикових пакетів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button