Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 

Фото: Guus Baggermans Unsplash

Кількість людей, що переїжджають у великі міста, зростає щороку. Зокрема, в Амстердамі кількість приїжджих вже тисне на пропозицію на ринку житла  і це призводить до стрімкого підвищення цін на квартири.

Тому в місті створили інструмент MapItOut, що дозволяє знайти житло за годину подорожі від міста — відповідно до того, який вид транспорту використовуватиме людина, повідомляє Pop up City. За словами розробників, це дозволяє комфортно працювати в столиці, проживаючи при цьому в інших містах чи у сільській місцевості.

MapItOut допоможе обрати місце та з’ясувати, куди буде зручно доїхати велосипедом, автівкою чи громадським транспортом від обраного будинку. Розробники вважають, що це полегшить дослідження можливостей міста і допоможе плануванню щоденних поїздок.

Скрін з додатку MapItOut

Цікаво, що спочатку MapItOut був розроблений лише як частина інформаційного пакету, що мав сприяв швидшій адаптації експатів в Амстердамі. Але молодь та мігранти з інших міст можуть також не знати про транспортні можливості поблизу їхнього нового житла.

Тож додаток, який призначався лише для Амстердама, тепер став доступним і для інших міст Європи. Це відкриває більше можливостей, щоб знайти доступне житло в будь-якій країні Шенгенської зони та скласти зручний план поїздки на роботу.

Скрін з додатку MapItOut

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button