Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikipedia.org

У будинку на вулиці Саксаганського, 43б, що є пам’яткою архітектури місцевого значення, почали зводити надбудову.

Мешканці будинку кажуть, що розбудовувати другий поверх свого житла почали нові жителі квартири на останньому поверсі. А ті, в свою чергу, стверджують, що мають дозвіл від керуючої компанії Голосіївського району — щоправда, лише на ремонт даху над своєю квартирою, без втручання в конструкцію будинку.

«‎Надбудували приміщення, це видно з фото. Розібрали весь дах»,‎ – повідомляє одна з мешканок будинку.

Фото зі сторінки у Facebook Юрій Хорунжий

Фото зі сторінки у Facebook Юрій Хорунжий

Сусіди «‎надбудовників» кажуть, що по будинку вже пішли тріщини. Вони переймаються тим, що в процесі будівництва нові власники знесли оригінальні дерев’яні перекриття та переоблаштували розводку гарячої води на горищі.

Мешканці неодноразово зверталися до різних установ з проханням зупинити будівництво: викликали поліцію (де навіть відкрили кримінальне провадження), зверталися до Державної архітектурно-будівельної інспекції. Відповідь на їхній запит прийшла лише через два місяці. У листі, зокрема, йшлося, що дозвіл на це будівництво не був зареєстрований. Натомість в Департаменті охорони державної спадщини повідомили, що цей будинок досі являється пам’яткою архітектури місцевого значення.

Його збудували у 1906 році. Одна з його мешканок розповідає, що у післявоєнні роки люди теж робили собі «‎халабуди» на даху. Але у 1976 році, під час капітального ремонту будівлі, їх виселили, а будинку офіційно добудували ще один поверх.

Читайте також: Скасовано дозвіл на добудову мансарди на даху історичного будинку на Леонтовича.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button