Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Рендер зображення хмарочосу. Фото: dailymail.co.uk

Верховний суд штату Нью-Йорк зобов’язав забудовника нью-йоркського багатоквартирного будинку з квартирами преміум-сегменту демонтувати 20 або більше поверхів будівлі, повідомляє New York Post.

Позивачами у справі виступили громадські групи – Муніципальне товариство митців та Комітет з екологічно безпечного розвитку. Вони звернули увагу на те, що висота майбутнього хмарочосу за адресою 200 Amsterdam Avenue не відповідає нормам зонування.

Ставши на сторону громадських груп, суддя Франк Перрі з Верховного суду штату Нью-Йорк наказав девелоперам SJP Properties та Mitsui Fudosan America дотриматися правил міського зонування та прибрати всі поверхи, що перевищують межу.

Кількість поверхів, що підлягають демонтажу, ще точно не визначено, але їх має бути не менше двадцяти. Наразі вже побудовано 52 поверхи, а всього їх мало бути 55.

Поверхи, що підлягають деконструкції. Інфографіка: dailymail.co.uk

«Забудовники знали, що вони будують на власний розсуд», – сказав адвокат Річард Емері, який представляв громадські групи в суді. Вони почали оскаржувати цей проєкт ще до того, як був закінчений фундамент будівлі.

Емері заявив, що рішення суду має стати попередженням іншим забудовникам, що продовжують будівництво, незважаючи на застереження та можливі судові процеси.

Як зараз виглядає недобудована будівля вежі. Фото: dailymail.co.uk

Втім, адвокат забудовників повідомив, що вони оскаржуватимуть рішення. Подальший судовий процес на певний час відтермінує демонтаж «зайвих» поверхів, але і подальший продаж апартаментів буде зупинено.

Всього у будинку планувалося 112 квартир-кондомініумів преміум класу. Апартаменти люкс-класу знаходяться на останніх поверхах. Їх вартість сягає від $ 21 млн. За рішенням суду, саме ці апартаменти мають бути демонтованими.

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button