Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото зі сторінки Ірини Федорів у Facebook

Громада селища міського типу Коцюбинське, що поблизу Києва, попрохала мера столиці найближчим часом передати на розгляд Верховної Ради звернення про приєднання смт до міста.

Кличко направив звернення до профільного комітету ВРУ, а Київрада та Київоблрада вже відголосували свої звернення щодо приєднання селища. Якщо Верховна Рада подасть відповідний законопроєкт, і його встигнуть розглянути до призначення виборів, жителі селища Коцюбинського зможуть проголосувати на виборах мера Києва вже цієї осені.

«‎Taxation without representation – нас не влаштовує. Хочемо на цих виборах восени мати право формувати владу столиці», – каже мешканка смт Коцюбинського, активістка Ірина Федорів

Смт Коцюбинське знаходиться на відстані 16 км від центра Києва. Але цей населений пункт і досі лишається анклавом в межах столиці.

Знімок з google.com/maps

Мешканці Коцюбинського не мають змогу отримувати медичні послуги на такому ж рівні, як в Києві. Наприклад, у селищі є лише амбулаторія, стаціонарну лікарню закрили у 2019 році. Немає комунального транспорту, доїхати до Києва можна маршрутками до станції метро «‎Академмістечко» – і за міжміським тарифом. Більша частина місцевих податків надходить до київського бюджету.

Територія Коцюбинського розміщує багато новобудов. За неофіційними даними у смт проживають до 30 000 осіб. При тому, що прописку смт з них мають близько 9 000.

У 2018 році тут пройшли громадські слухання. Висловити свою думку прийшло більше 1300 людей. За словами Ірини, кожен голос громадянина селища завірений підписом. Тоді  61% проголосували за приєднання Коцюбинського до Києва. Після того звернення від Коцюбинського розглянула Київрада. У 2019 році з’явилось рішення Київоблради.

У 2020 році для привернення уваги до своєї ініціативи, громада селища замовила близько 30 футболок з валентинками “Love is… приєднати Коцюбинське до Києва” і роздала політикам, що можуть вплинути на формування політичної волі столиці.

Фото футболок з блогу Ірини Федорів на blogs.pravda.com.ua

«(…) Мер Києва разом з головою селища Ольгою Матюшиною звернулися письмово до профільного комітету парламенту. Є офіційна позиція. Чекаємо на те, що скажуть парламентарі», – повідомляє Ірина Федорів.

 

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button