Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ірина Золотар

На Подолі замазують тиньком фасад першого поверху будівлі за адресою вулиця Сагайдачного, 23/8. Про це повідомляє прессекретарка департаменту охорони культурної спадщини КМДА Ірина Золотар.

У приміщенні раніше було розташовано заклад «Любовь-Морковь», який наприкінці минулого року переїхав на Русанівку. За словами Золотар, новий власник – судноплавна компанія «Нео-Тетіс» – продовжує роботи незважаючи на заяву до поліції, припис від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та адмінпротокол про накладання штрафу.

Фото: Pavlo Kaliuk

Перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко заявив, що картку на порушення благоустрою не видавали. На місце прибув інспектор, роботи зупинено.

«Вся фігня в тому, що поки всі ці питання з приписами, штрафами продовжуються, будівельники так і руйнують пам’ятку, роботи з нищення будинку там тривають. Поліція приїхала і поїхала… Вони ще питання задають: “Як довести, што ето памятка?”. Їм посадова особа ДОКС говорить, що це пам’ятка, у віконці табличка, в реєстрі номер», – обурюється Ірина Золотар.

Фото: Pavlo Kaliuk

Тим часом начальник управління КМДА з питань реклами Олександр Смирнов заявив, що Верховна Рада має переглянути розмір адміністративних штрафів за такі порушення та спростити притягнення до відповідальності.

«Точкою кипіння на сьогодні стала історична будівля на Сагайдачного, яку ми пару днів тому боронили від незаконного “ремонту” фасаду (писав про це в попередньому дописі). Сьогодні зранку вона вже була заліплена штукатуркою і готова для втілення фантазій свого нового власника. Мабуть, тимчасового», – Смирнов.

За його словами, наразі штраф складає максимум 1700 гривень, та й то тільки у випадку, якщо порушник надає оригінал паспорту.

Фото: Zaur Kuliiev

Смирнов повідомив, що співробітники «Київреклами» ще 19 лютого помітили «якісь незрозумілі дії з фасадом» на Сагайдачного, коли виявляли порушення з розміщення реклами. При цьому будівельники заявили, що «нам все можна».

Фото: Олександр Смирнов

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button