Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: REUTERS

Надзвичайні заходи запроваджують в Італії в зв’язку зі спалахом Covid-19 в Європі: кількість заражених у країні перевищила 150, з них 110 в Ломбардії і 21 в Венето.

Поки що немає перевірених даних, як саме вірус потрапив до країни та чому так стрімко поширився.

Прем’єр-міністр Джузеппе Конте оголосив про обмеження в суботу 22 лютого після повідомлення про смерть двох італійських громадян від захворювання, що спричинив вірус: 78-літній чоловік з виявленим коронавірусом помер в провінції Венето, 77-річна жінка померла в Ломбардії (про те, що у неї був вірус, стало відомо після розтину). 23 лютого підтвердили третій випадок: померла жінка похилого віку, яка лікувалася від раку в лікарні міста Крему, що знаходиться у 45 км на схід від Мілану.

11 міст у провінціях Ломбардії та Венето закриті на карантин, скасовані заняття в школах, університетах, відмінено церковні богослужіння, закриті музеї, скасовані всі спортивні заходи. Близько 50 000 місцевих жителів отримали наказ від влади не виходити з дому.

Міста Італії, закриті на карантин (сині позначки). Карта: Financial Times

Скасовано матч чемпіонату Італії з футболу (Серії А), який мав відбутися 23 лютого. Показ колекції Джорджіо Арман на Міланському тижні моди в неділю 23 лютого пройшов у порожньому залі, гостей попросили не приходити. Також не відбудуться два останніх дні Венеціанського карнавалу 24 та 25 лютого. Міланський театр «Ла Скала» 23 лютого оголосив, що призупиняє роботу через поширення коронавірусу – в якості запобіжного заходу.

Фото: ANDREAS SOLARO / AFP

Влада Євросоюзу закликала громадян Європи не панікувати. Комісар ЄС з питань економіки і фінансів Паоло Джентілоні повідомив журналістів на зустрічі фінансових лідерів G20 в Саудівській Аравії: «Євросоюз повністю довіряє владі Італії і рішенням, які вони приймають»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button