На Масницю влаштують сьомий фестиваль локальної гастрономії True&Local
Фестиваль обіцяють провести без традиційних обрядів.
Фестиваль обіцяють провести без традиційних обрядів.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24969 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
У ці вихідні, 29 лютого та 1 березня, у київському супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ Lavina Mall всьоме відбудеться фестиваль локальної гастрономії True&Local. Цього разу він буде присвячений Масниці.
«Обіцяємо без традиційних обрядів – натомість свято з веганськими млинцями, комбучею, фермерським сиром, органічними яйцями і цільнозерновим борошном», – запевнила керівниця проєкту «Лавка Традицій» Марина Булацька.
На фестиваль приїдуть 50 фермерів і виробників із різних регіонів України. Вони привезуть з собою близько 60 сортів фермерського сиру, близько 100 позицій м’ясних делікатесів, козиний йогурт, веганський майонез тощо. Багато хто презентує продукцію, зроблену спеціально для фестивалю.
На фестивалі готуватимуть крем-брюле та млинці з різного борошна і з різними фермерськими начинками. Виробник морозива Массімо Джеларті влаштує шоу: змішуватиме компоненти морозива і одразу заморожуватиме їх рідким азотом.
Бренд-шеф мережі «Сільпо» Марко Черветті показуватиме приготування страв із простих локальних продуктів – наприклад, китайський десерт «смажене молоко» із грушевим варенням.
Протягом двох днів діятиме шефсько-артизанська сцена з майстер-класами від шефів та гастроентузіастів. Йова Ягер пектиме веганські млинці, власниця кафе-кондитерської Honey Анна Завертайло готуватиме салати, піцайоло Positano Олексій Семенютенко готуватиме піцу.
У дитячій зоні кулінарна школа «Картата Потата» Даши Малахової облаштує «Фабрику млинців» із двома навчальними станціями: борошна і цукру, яєць і молока. Діти дізнаються про десять видів борошна, навчаться доїти корову й разом із шефом приготують млинці з різними начинками.
Вхід на фестиваль вільний. ТРЦ Lavina Mall розташовано на вулиці Берковецькій, 6д.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті