Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/pomogi.bezdomnomu

Кількість безпритульних людей у Києві оцінюють від 5 до понад 20 тисяч, повідомляє волонтерська ініціатива «Помоги бездомному».

Так, за даними Департаменту соціальної політики КМДА, у столиці налічується близько п’яти тисяч бездомних. Це лише люди, які зареєструвалися у Центрі обліку бездомних осіб.

За оцінками експертів із фонду Соціальне партнерство, який наразі припинив діяльність, у 2016 році у Києві налічувалося понад 20 тисяч безхатьків.

«Ми вважаємо (але не знаємо напевно), що ця статистика може бути близькою до реальності, тому що Соціальне партнерство – в недавньому минулому найбільша організація в Києві по роботі з бездомністю. До того ж вона ще й довго проіснувала – з 1998 по 2017 рік», – коментують в ініціативі «Помоги бездомному».

У 2016 році безпритульні зверталися за допомогою до Будинку соціального піклування, що вулиці Суздальській, 36 тисяч разів, а у перші дев’ять місяців 2017 року – понад 27 тисяч. Такі дані навела директорка установи Ірина Копотун.

У 2015 році в Україні загалом офіційно налічувалося 25,8 тисяч бездомних, але експерти стверджували, що реальна їх кількість може сягати 200 тисяч.

Ініціатива «Помоги бездомному» нагадує, що в єдиному в Києві муніципальному притулку на Суздальській є лише 150 місць, до того ж за ночівлю потрібно платити.

В КМДА неодноразово стверджували, що бездомні не дуже воліють користуватися послугами притулку, він заповнений наполовину. Натомість волонтери запевняють, що для багатьох бездомних дістатися на Суздальську – проблема. Це і далеко (поблизу станції Київ-Волинський), і не завжди бездомного пускають у громадський транспорт. Також багатьом бракує навіть 20 гривень за ніч, не рахуючи оплати проїзду.

Інший комунальний центр, де можна переночувати, розташовано в селі Ясногородка, що в 30 кілометрах від Києва.

Читайте також: Це люди, а не “бомжі”: кияни розповідають, чому стали допомагати бездомним — і що для них може зробити місто

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button