Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Туалет без зливу у київській школі №13, що на Борщагівці, 2016 рік. Фото: Олександр Пабат

Цьогоріч у бюджеті Києва передбачено понад 73 мільйони гривень на ремонт вбиралень у школах, повідомляє пресслужба КМДА.

Дві третини коштів піде на капітальні ремонти, решта – на поточні. Найбільше туалетів відремонтують у Деснянському районі, на це передбачено 13,2 мільйона гривень.

У мерії заявили, що під час ремонтів відмовляться від «чаш Генуя», тобто підлогових туалетів. Натомість встановлюватимуть звичайні унітази.

У КМДА розробили окремі вимоги до ремонту туалетів для школярів різного віку. Вбиральні для учнів 1-4 класів мають обладнаюти дитячими унітазами та відокремленими перегородками не нижче ніж 1,75 метра, а висота раковини не має перевищувати 50 сантиметрів.

Для учнів 5-12 класів кожен санвузол має включати окреме приміщення для рукомийників та окреме – для туалетних кабінок. Усі кабінки мають бути розділені перегородками та обладнані дверцятами.

Для дівчат повинна бути окрема гігієнічна кабіна, обладнана унітазом, умивальником та гігієнічним душем.

Крім того, на першому поверсі кожної школи обов’язково має бути обладнано окремі кабіни для дітей із інвалідністю. Крім умивальника та унітаза, буде простір для розміщення колісного крісла, поручні, поворотні або відкриті сидіння, дзеркала на відповідній висоті, гачки для одягу, милиць чи іншого приладдя.

Читайте також: Херсонський депутат урочисто відкрив туалет у драмтеатрі

Нагадаємо, в Англії та Шотландії зобов’язали усі державні школи забезпечити безкоштовний доступ до гігієнічних засобів, що можуть знадобитися ученицям під час менструації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button