Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Laura Dewilde / Unsplash

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо оголосив, що в місті зафіксували перший випадок коронавірусу. Його виявили у медичної працівниці, яка щойно повернулася з Ірану й живе на Манхеттені, повідомляє видання Vice.

«Вона медичний працівник, вона знала про заходи безпеки і не користувалась громадським транспортом», – твітнув Куомо.

Інші підтверджені випадки коронавірусу зафіксували в штаті Вашингтон і в районі затоки Сан-Франциско. Ця новина викликала у містян страх опинитися в громадських просторах та в тісних приміщеннях, особливо в громадському транспорті.

На думку людей, громадський транспорт є найбільшим інкубатором пандемії. Такий результат показало опитування, проведене у 2005 році. З 3 436 респондентів з різних країн Європи та Азії, приблизно 75% опитаних повідомили, що уникають громадського транспорту через можливість поширення інфекцій. Цієї думки дотримувались респонденти з Гонконгу, Іспанії, Польщі, Данії, Великобританії та Нідерландів, а от опитані з Китаю та Сінгапуру вважали, що більший ризик зараження створюють громадські простори.

Фото: ROMAN BALANDIN / GETTY IMAGES

Однак, у випадку глобальної пандемії фактично не зрозуміло, як поїздки в громадському транспорті сприяють поширенню вірусу, оскільки цей фактор передачі інфекції важко ізолювати від інших. Мова зараз йде не про міжміські або міжрегіональні перевезення.

Найбільш показовим стало моделювання, яке провели у 2011 році про те, як гіпотетична епідемія грипу поширилася б по всьому  місту Нью-Йорк. Особливу увагу в дослідженні процесу передачі вірусу зосередили на ролі метро. Результати моделювання показали, що лише 4 – 5% заражень відбувались в метро. Натомість, більшість випадків передачі інфекції відбувалась в домашніх господарствах – 30%, у школах – 24,5% та в інших громадських просторах – 32,2%, таких як місця розваг, під час громадських зборів, у барах, ресторанах тощо.

Фото: Taylor Simpson / Unsplash

Окрім того завжди актуальними лишаються рекомендації щодо того, як максимально зменшити ризик підхопити інфекційне захворювання в громадському транспорті. Це, в першу чергу, регулярно мити руки – один раз перед поїздкою і ще раз після та уникати подорожей в часи пік, коли кількість контактів з іншими людьми збільшується.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button