Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images

На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів розглянуть введення карантину в навчальних закладах і заборону на проведення всіх масових заходів, в тому числи і спортивних змагань, повідомляє Інтерфакс.

Передбачається, що карантин оголосять на загальнонаціональному рівні, а далі рішення прийматимуться на місцевих рівнях.

Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Київ вже отримав 1200 швидких тестів для виявлення коронавірусу, а впродовж місяця очікують ще 3800 (всього їх має бути 5 тисяч). Тест-системи отримають сім київських лікарень, які прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус.

Крім того, до кінця цього тижня очікують обладнання для експрес-тестування в аеропортах. Його встановлять в аеропорту ім. Сікорського та «Борисполі».

Також юрист Владислав Власюк пояснив, чи має влада юридичні підстави скасувати проведення публічних заходів, квитки на які вже розпродані.

Він наголошує, що станом на 2009 рік, коли в Україні запровадили карантин через спалах грипу Н1N1, юридичне розуміння поняття «масового заходу» було тотожнім до «мирного зібрання», а заборона мирних зібрань можлива лише за рішенням суду.

На його думку, будуть заборонені управлінські заходи, ті, що пов’язані з публічною владою або такі, що потребують погодження (наприклад, музичні фестивалі). А от вже погоджені заходи, на думку Владислава, мають всі підстави успішно оскаржити скасування в суді.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button