Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Марія Андрієнко

На ділянці на вулиці Антоновича у Голосіївському районі, між метро «Олімпійська» та «Мегамаркетом», почали вирубати дерева. На відео і фото, які опинилися у «Хмарочоса», видно чоловіка, який спилює дерева бензопилкою.

Фото: Марія Андрієнко

На цій ділянці площею у п’ять гектарів розташовано затоплений підземними водами котлован, який залишився після невдалого початку будівництва житлового комплексу. За 15 років тут розрослися дерева, а котлован перетворився на озеро, в якому оселилися качки та інша живність.

Фото: Марія Андрієнко

Ініціативна група киян зареєструвала дві петиції про створення на цій території парку. Зараз зелену зону не видно за високим будівельним парканом.

Фото: Марія Андрієнко

Поряд із ділянкою зараз – кілька багатоповерхових ЖК, шість шкіл, лінгвістичний університет. Автори ідеї вважають, що створення парку убезпечить практично готову зелену зону від можливої забудови. До створення пропонують залучити київських дизайнерів.

Раніше на цій ділянці розташовувалося трамвайне депо імені Шевченка. У вересні 2005 року, коли мером був Олександр Омельченко, депо перенесли на Південну Борщагівку. Будівлю на розі вулиць Антоновича та Ділової знесли, а ділянку віддали у приватну власність для подальшої забудови. Проте будівництво так і не розпочалося, а восени 2008 року котлован затопило.

Фото: Марія Андрієнко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button