Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Порожнє місто Ухань. Фото з сайту gulfnews

Карантин щодо коронавірусу може врятувати більше життів, зменшуючи рівень забрудненню повітря, ніж вберігаючи від зараження вірусом, повідомив виданню Forbes Франсуа Гемен, директор обсерваторії Hugo, що вивчає взаємодію між змінами навколишнього середовища, міграцією населення та політикою.

«Як не дивно, я думаю, що кількість померлих від коронавірусу в кінці дня може бути «позитивною», якщо порівняти цифри з кількістю загиблих від забруднення атмосфери», — сказав Гемен, посилаючись на кількість людей, що помирають щороку у Франції через забруднення атмосфери. Там цей показник складає 48 000 людей. В Китаї він сягає одного мільйона жертв. Окрім того, вчені оцінюють кількість померлих від забруднення повітря в США у понад 100 000 людей на рік, а за оцінками ВООЗ, в зоні ризику перебувають більше 7 мільйонів.

Фото з сайту industryupdates365.com

Глобальну кількість загиблих від неконтрольованої пандемії складно оцінити, тож цифри можуть бути лише гіпотетичними. За найбільш драматичними прогнозами, що були оприлюднені, надто поспіхом, щоб їх переглянути, кількість жертв оцінюють мільйонами — але загалом, а не щорічно.

Вже є більш достовірні дані, згідно яких загиблих буде набагато менше. Деякі експерти порівнюють пандемію коронавірусу зі спалахом грипу 1957 року, в результаті якого загинули трохи більше мільйона людей.

При цьому зменшення забруднення повітря та глобального потепління, вважає дослідник, може врятувати набагато більше людей.

«Що мене найбільше дивує, так це те, що заходи, які ми готові вжити для боротьби з цим коронавірусом, є більш суворими, ніж ті, що ми були б готові вжити для боротьби зі зміною клімату чи забрудненням атмосфери», — зазначив Гемен.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button