Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

У лікарні Радомишля Житомирської області померла 71-річна жінка, яка заразилася коронавірусом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я у Telegram.

«В Україні зафіксовано першу смерть людини, інфікованої коронавірусом. 71-річна жінка з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла. МОЗ України висловлює співчуття рідним», – йдеться у повідомленні.

Жінка повернулася з Польщі, гостювала в родичів у Львові, а потім повернулася додому до Радомишля. ЗМІ писали, що симптоми в жінки з’явилися ще третього березня, а восьмого березня вона відвідувала церкву. Коронавірус у неї діагностували 12 березня. Вранці 13 березня стан хворої погіршився, її перевели на штучну вентиляцію легенів, повідомляла пресслужба Житомирської обласної адміністрації.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу повідомив, що на той час, коли жінка звернулася до лікарів, у неї вже була двостороння пневмонія.

Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала.

МОЗ України зазначає, померла жінка перебувала в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками. У зоні найменшого ризику – особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу COVID-19 як пандемією. У Києві та Україні від сьогодні, 12 березня, запроваджено карантин, який триватиме три тижні. Станом на 13 березня в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджених випадки зараження новим коронавірусом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button