Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/SpongeBobCatz

У неділю, 15 березня, у Нідерландах можна було спостерігати чималі черги до кофішопів, де продають марихуану, повідомляє AFP.

16 березня уряд Нідерландів закрив всі кофішопи, де торгували канабісом, через пандемію коронавірусу. Тож курці попіклувалися про те, аби поповнити запаси. Побоюються, що карантин триватиме принаймні два місяці.

«Мені товариш зателефонував буквально п’ять хвилин тому – побачив пресконференцію. Дякую, друже», – сказав журналістам Джонатан, один із тих, хто стояв у черзі.

Черги біля кофішопів утворилися за лічені хвилини після того, як було оголошено про закриття шкіл, ресторанів, інших закладів. У попередні дні голландці виносили з супермаркетів туалетний папір і макарони, але після недільної пресконференції пріоритети стрімко змінилися.

«Ми з другом от тільки побачили пресконференцію, я моментально збігла сходами вниз, а тут вже черга з тридцяти людей, а на автомобілях сунуть ще і ще», – розповідає ірландка Ганна.

«Най буде трохи травки – щоб розслабитися, поки сидітимемо вдома», – додає вона.

Усупереч уявленням, у Нідерландах марихуана не легалізована – але володіння обсягом до п’яти грамів не є кримінальним порушенням.

Зазначимо, що такі ж черги за марихуаною спостерігалися й у Каліфорнії.

«Чергами за туалетним папером вже нікого не здивувати. Але сьогодні після оголошення у нас на районі надзвичайного стану я побачила кілометрову чергу каліфорнійців за марихуаною», – пише у Facebook арткритик Аліса Ложкіна.

Los Angeles Times пише, що крім марихуани, каліфорнійці запасаються алкоголем і зброєю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button