Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Водіїв, які пускатимуть у транспорт більше десяти осіб, позбавлятимуть премій або звільнятимуть, повідомив Дмитро Левченко, гендиректор КП «Київпастранс» на брифінгу сьогодні, 18  березня, пише видання «Українська правда».

За словами Левченка, підприємство звернулося до поліції, аби допомогти контролювати дану ситуацію, оскільки «занадто багато людей вийшло сьогодні на вулиці». 

Водіїв зобов’язують попереджати пасажирів, якщо в одиницю транспорту зайшло десять людей, і просити чекати наступного автобуса чи тролейбуса. 

«Так, ми будемо карати водіїв. Вже є наказ від підприємства. Це буде дисциплінарна відповідальність. Це позбавлення премії аж до звільнення», – наголосив Левченко. 

Водночас сьогодні в Києві виник трамвайний затор, розповідає УП. Оскільки в салон зайшло понад десять осіб, водій трамваю відмовився їхати і викликав поліцію. Внаслідок цього на вулиці Закревского зупинилося понад десять трамваїв. 

Поліцейський, який прибув на місце, заявив, що водій вчинив адекватно. У разі продовження руху з більше, ніж десятьма пасажирами в салоні, на водія можуть скласти протокол про адміністративне порушення за ст 44-3. У цьому разі водієві загрожує штраф аж до 32 тисяч. На сьогодні патрульна поліція вже склала кілька протоколів і передала їх до суду. На пасажирів такий протокол не складатимуть. 

Трамвай продовжив рух після того, як кілька людей погодилося вийти. 

Комунальники наголошують, що весь рухомий склад дезинфікують перед початком руху та перед заїздом в депо. Засобів для дезинфекції на складах «Київпастрансу»  вистачить на 45-50 днів. Підприємство запевняє, що буде поповнювати запаси. 

Варто зазначити, що працівники «Київпастрансу» неодноразово скаржилися на незадовільні умови праці і системну затримку зарплат – часто гроші їм видають із запізненням і частинами, а зарпалати настільки низькі, що їх ледь вистачає на їжу. Водіям, які обурюються поганими умовами погрожують звільненням. Також комунальне підприємство не забезпечує водіям доступу до вбиралень у робочі години. 

Нагадаємо, що 17 березня всіх пасажирів зобов’язали носити маски в громадському транспорті та обмежили кількість людей в одиниці транспорту до десяти осіб. 18 березня на Київщині ввели режим надзвичайної ситуації і заборонили  приміське сполучення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button