Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Eugene Chystiakov, Unsplash

Київ посів друге місце серед міст, в яких протягом року найбільше здорожчала вартість життя. Про це свідчить рейтинг Worldwide Cost of Living 2020 від The Economist.

За 2019 рік Київ піднявся у рейтингу на 22 позиції – до 86-го місця. Загалом у переліку 130 міст світу.

Автори рейтингу зазначають, що це сталося частково завдяки рекордному врожаю зерна, який збільшив доходи від експорту, що, у свою чергу, привело до зміцнення гривні до долара.

«На додачу, зростання цін у Києві стимулювало зростання попиту після підвищення мінімальної заробітної плати, а також і реальної зарплати, попри її загалом дуже невисокий рівень», – пояснюють аналітики.

Київ поділяє 86-у сходинку в рейтингу з Москвою.

Рейтинг складено на основі огляду цін на 160 товарів і послуг (їжа, одяг, оренда житла, комунальні послуги, освіта, відпочинок), валютних коливань, інфляції тощо.

У 2018 році за індексом вартості життя Numbeo, Київ був серед найдешевших міст світу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button