Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З понеділка, 23 березня, громадський транспорт перевозитиме лише пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують життєдіяльність міста. Це – медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, фахівці сфери ЖКГ, люди, які працюють у продуктових магазинах та аптеках, на стратегічних підприємствах тощо. Про це повідомляють в КМДА.

Для проїзду у транспорті потрібно мати спеціальний квиток, посвідчення особи й медичну маску.

Щоб отримати спеціальні квитки, керівники підприємств мають звернутися до профільних департаментів КМДА (Департамент охорони здоров’я, Департамент житлово-комунальної інфраструктури, Департамент промисловості та розвитку підприємництва) або до Управління з питань цивільного захисту, чи за місцем розташування – до районних в м. Києві державних адміністрацій.

Після чого будуть сформовані пропозиції щодо необхідної кількості спеціальних квитків, які передадуть до Департаменту транспортної інфраструктури. На час карантину в Києві залишать 17 маршрутів для пасажирів з перепустками.

У громадському транспорті працюватимуть не менше двох предстивників Національної поліції та громадського формування «Муніципальна варта». Вони перевірятимуть спеціальні квитки, посвідчення особи та наявність засобів індивідуального захисту.

Обмеження не діятимуть на пересування у власних авто, таксі й на вантажний транспорт.

У продуктових магазинах та аптеках має знаходитися 1 особа на площу 10 кв. м.

Доставка продуктів, ліків й усіх необхідних товарів здійснюватиметься до магазинів, аптек, лікарень у звичайному режимі. Соціальні працівники, як і раніше, забезпечуватимуть продуктами харчування та іншими необхідними речами самотніх осіб похилого віку та паліативних хворих.

Державна прикордонна служба надасть Держпродспоживслужбі списки осіб, які повернулися з-за кордону з 10 березня. Після чого відповідні органи обстежуватимуть цих людей на вірус COVID-19.

До покращення епідемічної ситуації у столиці забороняється користуватися дитячими та спортивними майданчиками, розташованими у парках та скверах та на прибудинкових територіях.

Нагадаємо, в Києві 7 нових випадків коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button