Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Sydney Sims / Unsplash

11 березня ВООЗ оголосила спалах коронавірусу пандемією, більшість країн Європи та світу почали впроваджувати карантинні заходи.

Все більше країн світі впроваджують у своїм містах режим локдауну. За визначенням, це стан обмеження, коли людям через надзвичайну ситуацію не дозволяється вільно входити або залишати будівлю чи зону.

Першою країною, що запровадила локдаун, став Китай. Зараз він діє в Італії, Франції, Іспанії, Бельгії, Німеччині та Великобританії, де Борис Джонсон закликав громаду до його дотримання, але правоохоронці не будуть обмежувати права громадян на пересування. В решті країн порушення режиму несе адміністративну відповідальність.

Через суворі обмеження в пересуванні правозахисників бентежить той факт, що цей спосіб стримувати коронавірус призведе до росту насильства і ненависті в сім’ях, пишуть в The Gurdian.

Для людей, які зазнають домашнього насильства, соціальна ізоляція означає залишитися наодинці з кривдником. За даними ВООЗ, кожна третя жінка у всьому світі зазнає фізичного або сексуального насильства, здебільшого з боку партнера.

У ВООЗ також зазначають, що гендерне насильство має тенденцію посилюватись під час надзвичайних гуманітарних ситуацій та конфліктів, що є найпоширенішим серед найменш зареєстрованих порушень прав людини.

Фото: Kat Jayne / Pexels

Звіти з Китаю свідчать про те, що коронавірус вже спричинив значний ріст випадків домашнього насильства. Місцеві поліцейські відділення отримували втричі більше повідомлень у лютому, порівняно з попереднім роком, каже Ван Фей, засновник неприбуткової організації, що бореться з випадками домашнього насильства. Більшість випадків насильства пов’язують саме з поширенням епідемії COVID-19.

Про збільшення випадків домашнього насильства повідомляють і в США. Гаряча лінія протидії домашньому насильству в Портленді, штат Орегон, стала приймати вдвічі більше дзвінків. За даними національної гарячої лінії, кривдники використовують поширення COVID-19 як погрозу своїм жертвам – кажуть, що викинуть їх на вулицю, щоб ті захворіли, повідомив генеральний директор лінії Time.

Тож активісти закликають сусідів бути уважними до інших мешканців багатоквартирних будинків та до можливих випадків домашнього насильства.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button