Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: AFP

Департамент охорони здоров’я КМДА розіслав у київські лікарні наказ про особливі умови лікування «осіб, щодо яких здійснюється державна охорона».

При цьому документ і досі не оприлюднений на офіційній сторінці мерії, повідомляє видання Bihus.Info, у чиє розпорядження потрапила копія наказу

Дія цього документу поширюється на 17 медичних закладів Києва. Серед них — Олександрівська лікарня, Дитяча клінічна лікарня та Київський міський центр дитячої нейрохірургії.  

Також у наказі прописані особливі вимоги до утримання хворих, яким надається державна охорона.

Так, їх мають забезпечити окремими та ізольованими від інших приміщень палатами площею не менше 13 квадратних метрів. Такі палати повинні мати затінені вікна — і зручні комунікації з операційним блоком та іншими медичними відділеннями. Крім того, для таких пацієнтів передбачені окремий резерв лікарських засобів і цілодобові сестринські пости.

Також департамент виписав спеціальні вимоги до професійного складу бригад медичної допомоги для «особливих пацієнтів». У бригадах має бути чотири людини: лікар, два фельдшери і водій (усі з досвідом роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше п’яти років).

Якщо ж таких нема, наголошується в документі, то бригади мають формувати «найбільш кваліфіковані медичні працівники».

За законом державна охорона надається ряду посадових осіб, серед яких  президент, прем’єр-міністр, генпрокурор, голова Конституційного суду та міністр закордонних справ.

Однак, як підкреслює видання, президенти нерідко виділяють держохорону і не включеним у визначений законом перелік особам, роблячи це за персональним розпорядженням.

«Так, наприклад, держохороною користуються колишній голова Служби безпеки та його перший заступник – Василь Грицак і Віталій Маліков, ексочільник Офісу президента Андрій Богдан та експрем’єр Арсеній Яценюк. Загалом станом на кінець 2019 року таких осіб було близько двох десятків», — пишуть журналісти. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я Іспанії тимчасово перевело всі приватні медичні заклади під державний контроль, а регіональні органи влади отримали повноваження переобладнувати під медичні центри всі громадські будівлі.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button