Через коронавірус у США впали ціни на лобстерів. Як це сталось?
Наприклад, у Каліфорнії ці морепродукти коштують тепер вдвічі дешевше.
Наприклад, у Каліфорнії ці морепродукти коштують тепер вдвічі дешевше.
Ціни на лобстерів в США сягнули найнижчого за чотири роки рівня після того, як чартерні рейси в Азію скасували через епідемію коронавірусу. Зазвичай у цей період року попит навпаки зростає до святкування китайського нового року.
Разом зі зростанням середнього класу в Китаї, лобстери продовжують набувати популярності. Лише у 2016 році країна імпортувала їх на понад пів мільярда доларів. Щоб задовольнити попит, живих та заморожених лобстерів закуповують в США, Канаді та Новій Зеландії.
Зазвичай, лише Канада щотижня надсилала до Китаю дев`ять чартерних літаків, загалом 1.5 мільйона фунтів морепродуктів. Але після обмеження такого авіасполучення, майже всі лобстери залишаються у країнах вилову, перенасичуючи місцевий ринок.
Сьогодні в Північній Каліфорнії за фунт лобстера можна заплатити близько $20 – вполовину менше звичної для цього регіону ціни. Таке падіння не однакове для різних частин країни: в штаті Мен, зокрема, піковий для лобстерів сезон ще не настав, а тому ціни залишаються лише трохи нижчими за середні. Проте для всіх виробників таке різке скорочення попиту може стати серйозним ударом.
Водночас, у Новій Зеландії уповноважені органи допомогли експортерам випустити частину виловлених лобстерів назад у водойми.
Читайте також: Як коронавірус вплине на економіку? Основні тези експертів Центру економічної стратегії
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті