Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Торговельний центр Dream Town скасував орендну плату і платежі за маркетинг на час карантину, запровадженого в Україні до 24 квітня через пандемію вірусу COVID-19.

«Ми розуміємо, що зараз через карантин більшість орендарів просто не в змозі платити оренду. У нас було два варіанти: продовжувати нараховувати орендну плату або увійти в становище. Перший варіант означав, що більшості магазинів доведеться оголосити себе банкрутами й припинити діяльність. А це призведе до звільнення людей, зниження купівельної спроможності та можливих соціальних вибухів. Тому ми вибрали другий варіант: відмовитися від орендної плати, разом чекати кращих часів, а потім разом піднімати економіку», – прокоментував співвласник ТРЦ Олександр Меламуд.

Директор ТРЦ Роман Ємець розповів, що на період карантину для орендарів залишили тільки платежі для підтримки всіх систем і охорони майна.

«Оренда в ТРЦ розбита на кілька платежів: комунальні, операційні, оренда. Перші два платежі – невеликі, а оренду на час карантину ми стягувати не будемо. Це рішення акціонерів, яке підказує здоровий глузд і реальність», – пояснив Ємець.

Інший співвласник Гарік Корогодський заявив, що ніяких довідок або інших документів надавати не потрібно – лише укласти додаткові угоди з ТРЦ.

Він також зазначив, що скасування орендної плати не стосується продуктових магазинів, які продовжують працювати.

Нагадаємо, до Верховної Ради подано законопроєкт, в якому пропонується запровадити тимчасовий мораторій на виселення орендарів до завершення карантину.

Фото: Dream Town

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button