Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На ProZorro доступні до замовлення швидкі тести на коронавірус COVID-19 Bioeasy, які Іспанія та Чехія визнали неефективними, повідомляють Тексти.

«У Київ надійшли швидкі тести на діагностування коронавірусу, які замовило місто. Поки їх 1200, до кінця цього тижня має бути 5 тисяч», – повідомив 10 березня мер Києва Віталій Кличко, опублікувавши фото саме експрес-тестів Bioeasy.

У Чехії медики виявили, що лише 20% тестів Bioeasy, замовлених з Китаю, коректно визначають наявність COVID-19. Із 300 тисяч експрес-тестів більшість показувала хибнопозитивні або хибнонегативні результати. Про це написала 26 березня газета Prague Morning. Зрештою, йдеться про вже відому проблему – швидкі тести на антитіла не виявляють вірус протягом перших п’яти-семи днів, коли організм інфікованої людини ще не встиг ці антитіла виробити, але чеські лікарі нарікають, що кількість помилок надто висока.

Іспанська гезета El País зазначає, що виробник обіцяв чутливість на рівні 80%. Насправді ж цей показник не перевищує 30%.

24 березня в Іспанії випробували 9000 таких тестів і залишилися незадоволеними результатом – тести повернуть виробникові.

Водночас посольство Китаю в Іспанії заявило, що тести Bioeasy не були частиною медичної допомоги Китаю, а сама фірма не має ліцензії на продаж свого продукту.

Через пандемію коронавірусу COVID-19 в Україні від 12 березня запроваджено карантин. Він триватиме щонайменше до 24 квітня.

Фото: Віталій Кличко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button