Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Опитування аналітичної компанії Factum Group в межах проєкту «YOUкраїна» показало, що карантин негативно відобразився на кар’єрі і доходах 4 з 10 респондентів.

Також багатьом українцям знизили зарплату, відправили в неоплачувану відпустку або зовсім звільнили. Респондентами опитування стало міське населення України (міста з населенням 50 000 +) віком від 18 до 55 років (користувачі інтернету). Вибірка налічує 400 інтерв’ю з максимальною статистичною похибкою не більше 5%. Опитування проводилося 26-27 березня 2020 року.

Про зарплати:

  • З моменту введення карантину 20% українців пішли у відпустку без зарплати.
  • У 19% громадян зарплата стала нижчою, ніж до карантину. Близько 5% українців зазнали більших втрат: їхні доходи скоротилися більш ніж на третину.
  • У 7% опитаних після скорочення заробітної плати обсяг роботи залишився незмінним. У більшості випадків зниження заробітної плати супроводжується зниженням робочого навантаження.

Про дистанційну роботу:

  • 36% працюючих українців повністю перейшли на віддалену роботу. Незважаючи на карантин, близько 6 з 10 працюючих українців продовжують ходити на роботу.
  • У більшості випадків люди змушені ходити на роботу або через відсутність віддаленого доступу, або через специфіку роботи.
  • 22% працюючих українців поєднують дистанційний і звичайний формати роботи.

6% з тих, хто працює віддалено, повністю незадоволені карантинним режимом. Зокрема, через відсутність зв’язку і погану технічну підтримку, що значно ускладнює роботу в нових умовах. Але переважна більшість опитаних позитивно ставляться до віддаленої роботи. Серед основних переваг українці назвали збільшення вільного часу.

Також з переваг відмічають: відсутність витрат на обіди та проїзд; дистанціювання від неприємних колег і керівництва; економію часу при поєднанні домашньої роботи та професійної діяльністі.

Фото: pixabay.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button