Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У зв’язку з карантином Кабінет Міністрів першого квітня ухвалив постанову, за якою проведуть перерахунок пенсій, щомісяця доплачуватимуть до пенсії 500 гривень, а крім того разово виплатять по 1000 гривень.

Так, індексація пенсій становитиме 11%. Щомісячна доплата складе 500 гривень – для пенсіонерів старші 80 років із пенсіями не більш як 9205 гривень.

У квітні одноразову допомогу в 1000 гривень отримають ті пенсіонери, пенсія яких не перевищує 5000 гривень.

Тим часом мережа «Сільпо» вирішила перерахувати на боротьбу з коронавірусом 100 мільйонів гривень. Цю допомогу спрямують у першу чергу на потреби лікарень та на засоби захисту лікарів.

«Сільпо» вже замовило 12 апаратів штучної вентиляції легенів швейцарської фірми Hamilton за 13 мільйонів гривень. Їх розподілять між лікарнями Київської, Вінницької, Кіровоградської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Крім того, в КМДА повідомили про те, що низка бізнесів та благодійних ініціатив організувала доставку продуктів людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Із 23 до 31 березня набори продуктів отримали три тисячі киян. Пакунки зібрали «Життєлюб», Спілка самаритян України та компанія «Новус», а доставили «Нова пошта» та «Уклон».

Також мережа АТБ висловила готовність забезпечити 6000 продуктових наборів для самотніх осіб віком від 80 років – таких у Києві налічується близько 6000 людей.

Фото: Nick Karvounis, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button