Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві скасовано право на початок будівельних робіт та реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації забудови на вулиці Мирній, 2/1, відомої як «будинок Білозір». Про це повідомила депутатка Київради Ольга Балицька.

Будинок почали зводити на Подолі, всупереч функціональному призначенню земельної ділянки. Будівництво почали на ділянці, що має призначення житлової садибної забудови, де дозволена кількість поверхів бідувлі – не вище трьох, але у будинку по вулиці Мирній, 2/1, повідомляє Балицька, станом на березень 2020 року їх було вже десять.

За словами Балицької, забудовник Мирної, 2/1 порушив одночасно висотну заборону будівництва, коли почав зводити десять поверхів та вказавши клас відповідальності СС1, що призначається для об’єктів для будинків у 4 поверхи і нижче. Депутатка пояснює, що залежно від класу відповідальності, різняться документи, які забудовник має подати для отримання дозволу на будівництво та введення будинку у експлуатацію: чим вище клас, тим важче їх отримати.

Таким чином, як зазначає Балицька, початок будівельних робіт та введення об’єкту будівництва у експлуатацію були здійснені з грубим порушенням законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Врешті решт, 31 березня, Київський ДАБК видав наказ, яким скасував право на початок виконання будівельних робіт, і реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації на вулиці Мирній, 2/1.

Будівництво отримало назву «будинок Білозір» через те, що ділянка належить Оксані Білозір – нардепу та артистці, що має родинні зв’язки з екс-президентом Петром Порошенком. Оксана Білозір отримала ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 в приватну власність у 2004 році для будівництва житлового будинку. У жовтні 2016 року Білозір за договором передала її під забудову Івану Владу з с. Біла Церква Закарпатської області.

Проєкт «будинку Білозір» з сайту «Наші Гроші»

 

Фото з допису Ольги Балицької.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button