Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Німецька компанія Aviationtag з Кельну виготовила 2500 сувенірних виробів з обшивки авіалайнера Airbus A330-200 компанії Windrose, що раніше літав з українською реєстрацією UR-WRQ. Літак було виготовлено у 1999 році.

Замовити можна два види брелків – помаранчевого і блакитного кольорів. На одному боці зображено логотип авіакомпанії, силует A330, його остання реєстрація і порядковий номер виробу. На зворотному буде викарбувано інформацію про те, як можна знайти його власника в разі втрати.

Продаватимуть брелоки за 27,95 євро. Окрім того, ще доведеться заплатити до 14,95 євро за доставку з Німеччини, в залежності від вибору звичайної або експрес-пошти.

«Роза Вітрів» отримала цей Airbus у 2013 році. Це був єдиний широкофюзеляжний літак Airbus (тобто такий, що має два проходи між кріслами у салоні – ред.) в Україні.

У 2014 році авіаперевізник планував закупити й інші літаки моделі A330-200, щоб виконувати далекомагістральні рейси. Однак через початок війни, анексію Криму та економічну кризу від цих планів у компанії відмовились.

У листопаді 2016 року цей борт виконував далекомагістральні рейси на замовлення МАУ. Співпраця авіаперевізників тривала декілька місяців. Після чого у 2017 році «Роза Вітрів» повернула літак лізингодавцю, який помістив його на зберігання та зрештою утилізував.

Усі фото: Aviationtag

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button