Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через вузькі та переповнені тротуари містяни скаржаться на те, що дотримуватися рекомендованої дистанції часто неможливо. Особливо після закриття багатьох парків та скверів, коли люди почали прогулюватися та бігати вулицями міста. 

Для експерименту обрали широкі вулиці, які мають достатньо місця для соціального дистанціювання людей, у щільно населених кварталах, де бракує відкритих просторів. Поки для пішоходів відкрили чотири ділянки: по одній в Брукліні, Квінсі, Бронксі та на Манхеттені. Важливим критерієм вибору стала також відсутність лікарень чи маршрутів транспорту для критично необхідних працівників та ресурсів на цих вулицях.

«Нам потрібно гуляти, щоб зберегти здоровий глузд, але лише слідуючи правилам соціального дистанціювання. Це важливо для нашого загального стану здоров’я. І ми можемо це зробити не нехтуючи потребами необхідних міських служб», зазначає речник міської ради Нью-Йорка Корі Джонсон. 

Поки експеримент планують продовжити, але не розширити. Перш за все, через велику кількість працівників поліції, які потрібні для охорони порядку на перекритих вулицях та регулювання руху на перехрестях. Послаблення цієї норми дозволить збільшити кількість тимчасово пішохідних вулиць в різних районах міста.

Станом на перше квітня, в Нью-Йорку було зареєстровано 83 тисячі випадків зараження на COVID-2019.

Нагадаємо, В Україні планують запровадити жорсткіші заходи безпеки на період карантину. Зокрема, можуть заборонити перебувати у громадських місцях без маски, збиратися групами понад дві особи та відвідувати парки (окрім як для вигулу собак).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button