Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Уряд запроваджує нові обмеження на період карантину. Повний перелік заходів оприлюднять найближчим часом, а поки прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував інфографіку з попереднім переліком заборон, а також звернувся до українців із відеозверненням.

З шостого квітня буде заборонено перебувати у громадських місцях без маски або респіратора; відвідувати спортивні і дитячі майданчики, парки, ліси тощо (не поширюється на вигул домашніх тварин однією особою); ходити більш ніж по двоє людей (за такими винятками, як супровід дітей тощо); відвідувати установи, що надають соціальні послуги; дітям до 14 років буде заборонено перебувати на вулиці без супроводу батьків.

Крім того, буде заборонено перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу.

Поступове послаблення карантину уряд розраховує почати наприкінці квітня, але низка обмежень залишатиметься й після 24 числа – дати, до якої наразі подовжено карантин.

«За нашими розрахунками, за три тижні ті, хто вже є хворими на COVID-19, мають одужати. Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, наприкінці квітня ми зможемо розпочати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес буде відбуватися у кілька етапів», – заявив Шмигаль.

Спершу на роботу підуть люди працездатного віку, буде відновлюватися рух громадського транспорту.

Водночас певний час ще діятимуть обмеження на прогулянки і масові зібрання, а також усі муситимуть носити маски. Карантин буде продовжено для школярів, студентів і людей старшого віку.

Станом на третє квітня в Україні лабораторно підтверджено 942 випадки коронавірусної хвороби, 23 людини померли. У Києві підверджено 189 випадків, три летальні.

Фото: Sharon McCutcheon, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button