Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 58 днів. За цей час ми опублікували 24498 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві почали працювати медичні мобільні бригади, які тестують киян на COVID-19 вдома. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«На сьогодні такі бригади створені у всіх районах. Багато з них вже встигли здійснити виїзди та зробити аналізи», – сказав він.

Працівники таких бригад беруть зразки у хворих із підозрою на коронавірус для експрес-тестування та для ПЛР-тестів.

«Такі бригади виїжджають до людини з підозрою на інфікування коронавірусною хворобою винятково за умови визначення такої необхідності лікарем, який спостерігає за станом пацієнта. Це не служба таксі, що за вашою вимогою привезе вам додому медика, який зробить аналіз» – наголосив Поворозник.

Тих, хто відчув симптоми хвороби, просять залишатися вдома та телефонувати сімейному лікареві.

Повідомляється, що працівників бригад забезпечили засобами індивідуального захисту та швидкими тестами, сумками-холодильниками, комплектами для забору зразків, дезрозчинами, антисептиками, пакетами для утилізації засобів захисту тощо. Для працівників також підготували детальні відеоінструкції з забору біоматеріалу та одягання протиепідемічного одягу.

Станом на 10:00 четвертого квітня в Україні лабораторно підтверджено 1096 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 28 летальні. У Києві зафіксовано 195 випадків.

На обкладинці: медики міської лікарні №9 у захисних костюмах, кадр із відеозвернення

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button