Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Уряд Іспанії планує якомога швидше розгорнути програму універсального базового доходу (UBI), щоб зменшити вплив економічної кризи на населення.

Про це повідомила міністр з економічних питань Надія Кальвіно в неділю, п’ятого квітня. Ці соціальні дивіденди призначені для допомоги сім’ям під час пандемії.

Але, за словами Кальвіно, яка також є віце-прем’єр-міністром країни, ця програма може залишитися і після епідемії. Якщо її успішно реалізують, Іспанія стане першою країною в Європі, яка впровадить виплату гарантованого мінімуму по всій країні на довгостроковій основі.

Зараз Іспанія є другою найбільш постраждалою країною від пандемії коронавірусу. Загальна кількість випадків ураження в країні складає 140 тисяч, а жертвами хвороби стали близько 14 тисяч осіб.

Економіка країни майже зупинилася після впровадження карантину 14 березня. Людям дозволяється виходити з дому лише для здійснення необхідних покупок або для роботи, якщо вони не можуть працювати з дому. Прем’єр-міністр Педро Санчес заявив, що обмеження залишатимуться до 26 квітня.

Універсальний базовий дохід (universal basic income) – це безумовна, регулярна виплата, яку отримує кожен громадянин. Розмір виплат може відрізнятися, залежно від демографічних факторів (наприклад, віку). У 2011 році Іран запровадив програму UBI у вигляді щомісячних грошових переказів на індивідуальні сімейні рахунки.

У Фінляндії ж система UBI не пройшла тестування та закінчилась у лютому 2019 року. З 2017 до 2019 двом тисячам відібраним для дослідження безробітним фінам надавали щомісячну виплату в розмірі €560. Експеримент проходив в рамках урядових реформ, спрямованих на зменшення рівня безробіття в країні.

У результаті з’ясувалося, що реципієнти стали щасливішими та здоровішими, але виплата не сприяла успіхам в пошуках роботи.

Фото: Diego Munoz Suarez / pexel.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button