Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час карантину парафіяни зможуть відвідувати храми за відсутності богослужінь. Таке рішення прийняло МВС після зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій.

Служби в храмах можна буде проводити лише за присутності максимум 10 осіб: священника, прислужника, дяка, осіб, які технічно обслуговують богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію. Всі присутні мають носити маски, крім священнослужителя.

Для парафіян організують онлайн-трансляцію богослужінь під час християнського Великодня, юдейського Песаха і мусульманських свят Ночі Бараата та початку місяця Рамадан.

У разі намагань вірян відвідувати церкву, поліцейські патрулі «толерантно та виважено роз’яснюватимуть» необхідність виконання правил карантину.

Фізично відвідати храм віряни зможуть, коли там немає богослужінь, й обов’язково у масці чи респіраторі. У «великому храмі» не може одночасно перебувати більш як дві людини, не рахуючи священнослужителя, а у «храмі меншого розміру» – не більш як одна. Ззовні не повинно бути черг.

На Великдень у містах священників запросять у пекарні, заводи та магазини для освячення пасок. Охочі зможуть купити вже освячені паски. У селах обряд освячення пасок відбуватиметься таким чином: віряни зможуть виставити пасхальні кошики за ворота, а священник пройде вулицями та освятить їх.

Представники конфесій мають подати до МВС списки своїх священнослужителів, аби мати змогу дістатися до храмів без перешкод.

Днями мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що в КМДА не може заборонити відвідування храмів, адже «це бажання кожного».

Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button