Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство енергетики та захисту довкілля повідомляє про те, що в цілому якість повітря в містах покращилась за березень-початок квітня, тобто період початку карантину: знизились середні концентрації діоксиду азоту та формальдегіду в Дніпрі та Харкові. В Одесі знизалась середня концентрація оксиду вуглецю, фенолу, сажі та формальдегіду, навіть при високих його показниках.

Але також повідомляють, що в кінці березня – на початку квітня вміст формальдегіду в повітрі збільшився в Кременчузі та Кривому Розі, де також зростають середні концентрації пилу та діоксиду азоту.

Відмічають, що останніми днями також погіршилась якість повітря в столиці, зокрема в північних районах Києва. Майже на всіх постах перевірки реєструють збільшення викидів діоксиду азоту та формальдегіду, а на більшості – фенолу та діоксиду сірки.

Погіршення якості повітря за останній тиждень пов’язують зі збільшенням лісових пожеж, що фіксували в Києві та Україні. Також на якість повітря впливають і метеорологічні умови. Коли зберігається тепла погода та відсутній або слабкий вітер, відзначають, що повітряні маси майже не перемішуються, через що концентрація забруднюючих речовин в атмосфері завжди підвищується.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button