Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство сільського господарства КНР оприлюднило і запропонувало до громадського обговорення проєкт директиви, яка заборонятиме споживання собак у їжу, повідомляє Reuters.

«Зважаючи на поступ людської цивілізації, суспільну занепокоєність та прихильність до захисту тварин, собаки, які сприймаються як тварини-компаньйони й в усьому світі не вважаються худобою, не будуть віднесені до худоби й у Китаї», – йдеться у документі.

Щороку в Азії забивають на м’ясо 30 мільйонів собак, зокрема у Китаї – 10 мільйонів, за даними Humane Society International. Деяких собак навіть викрадають у господарів. У місті Юйлінь навіть існує фестиваль собачого м’яса, який проводять у червні.

Водночас більшість китайців ніколи не вживала собаче м’ясо і не вважає це припустимим.

Документ, про який йдеться, містить перелік свійських тварин, які можуть вирощуватися на м’ясо, молоко, хутро, ліки або на військові та спортивні потреби. Перелік містить 18 видів традиційних свійських тварин, серед яких – велика рогата худоба, свині, птиця, верблюди.

Попри запроваджену в Китаї заборону (поки тимчасову, але потенційно постійну) на вирощування та торгівлю дикими тваринами, перелік містить в якості виключення 13 таких видів, як олені, страуси, фазани, альпаки, лисиці тощо.

Документ поки не є офіційною забороною на споживання собак, проте зоозахисники сказали The Guardian, що вважають це поворотним моментом у ставленні до тварин у Китаї.

Заборону на споживання собак і котів вже запровадили у місті Шеньчжень. Вона набуде чинності першого травня.

Нові обмеження почали запроваджувати через пандемію коронавірусу COVID-19, інфекції, яка вперше з’явилася на ринку диких тварин в Ухані. Вважають, що вірус виник у кажанів і передався людям через іншу тварину-посередника.

Нові потенційно пандемічні віруси нерідко виникають саме в організмах кажанів через їхні унікальні особливості (наприклад, це єдині ссавці, які літають, здатні до гіпотермії тощо), а ринки диких тварин сприяють мутаціям вірусів через тісне сусідство різних видів.

Фото: Anoir Chafik, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button