Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Повернутися з роботи на катері, зірвати свіжої зелені на власній фермі та повечеряти на затишній терасі – саме так Євген Леськів, засновник компанії KBD.estate, представляє свій новий проєкт. Котеджне містечко KyivSea, яке розташовується неподалік Київського моря в Лебедівці, пропонує майбутнім жителям не лише переваги заміського будинку, але й цікаві технологічні рішення, зокрема, вертикальні гідропонні ферми.

Більше про проєкт KyivSea «Хмарочосу» розповідає Євген Леськів.

Актуальний формат

Компанія КиївБудДевелопмент (KBD.estate) спеціалізується здебільшого на клубних будинках у центрі міста. Серед їхніх проєктів – Struetinsky, St.Residence та Kyiv Residence на Печерську. Та цього разу керівник компанії вирішив застосувати власний підхід до житлової нерухомості у новому форматі: заміського котеджного містечка.

«Я знаю чимало людей, які віддають перевагу заміському життю, а в період карантину попит на котеджі зростає в геометричній прогресії, – розповідає Євген. – В таких місцях легше ізолюватися». KyivSea проєктували з думкою про можливе повторення таких сценаріїв майбутньому, наприклад, тут передбачили резервуари для питної води та невеликі теплиці для кожного будинку.

В ході створення концепції котеджного містечка враховувалися ідеї біофілічного дизайну. Зокрема, поряд з будинками збережуть дерева, які вже ростуть на цій території.

На рендері – один з будинків котеджного містечка KyivSea

Біофілія – це термін, що описує підсвідому тягу людини до єднання з природою. Прихильники біофілічної теорії вважають, що люди не здатні розвиватися і процвітати без вдумливого і гуманного ставлення до навколишнього світу, частиною якого ми і є. Біофілічний дизайн, в свою чергу, заснований на використанні натуральних матеріалів, природного освітлення, рослинності, пейзажів і в цілому на інтеграцію світу дикої природи в сучасне середовище проживання людини.

Разом з тим заміське життя має свої переваги не лише в часи епідемії. Обираючи будинок за містом, людина отримує тишу, повільніший темп життя, велику територію та чисте повітря, – що не завжди є у мегаполісі. Такий варіант добре підійде для сімей з дітьми. «Я думаю, що після нинішньої ситуації, багато людей переглянуть концепцію свого життя. Ми будемо прагнути більшої розміреності», – зазначає Леськів.

Територія біля води

План КМ KyivSea – вид згори

Однією з основних особливостей котеджного містечка є розташування: територія оточена лісом та з двох сторін омивається водою. Для мешканців облаштують піщаний пляж, причал та місце для паркування катерів різних розмірів.

«На концепцію цього комплексу мене великою мірою надихнула можливість дістатися сюди водним транспортом з Печерська, де розташована більшість об’єктів KBD.estate, – розповідає Леськів. – Тут також будуть побудовані окремі гаражі на спеціально відведеній території для паркування баггі, квадроциклів, велосипедів, й мийка для всієї техніки».

Проєктом передбачені приватні стоянки для катерів

Крім пляжу, на території містечка запланували спа та дитячий майданчик. Більше інфраструктури, наприклад, ресторан чи басейн, можна знайти в одному із сусідніх заміських комплексів відпочинку, розташованих на відстані в 100-150 метрах від котеджів.

До слова, на території KyivSea будуть передбачені всі умови для сортування сміття, це – обов’язкова вимога проєктів KBD.estate. «Якщо жителі відмовляються сортувати, ми приймаємо їхню позицію. Але тоді рахунки за обслуговування будуть значно вищими, адже наші працівники робитимуть це замість них», – додає Леськів.

Вихід від будинку до власної стоянки для водного транспорту

Архітектура котеджів

У комплексі заплановано одинадцять котеджів площею від 175 до 300 кв м. Планування будинків різниться, але всі – відзначаються своєю архітектурою: тут запроєктовані панорамні вікна, висотою у два поверхи, великі дерев’яні тераси та вентильований фасад натуральних кольорів.

На першому поверсі кожного котеджу запланована кухня, поєднана з просторою вітальнею, а на другому – переважно спальні з окремими гардеробними та ванними кімнатами. Залежно від типу котеджу їх може бути від двох до чотирьох, і для кожної дорослої (так звана master bedroom) – передбачена окрема велика гардеробна й санвузол. Будинки також мають гараж та покрівлю, яку теж можна використовувати – наприклад, розмістити тут шезлонги чи облаштувати зону для барбекю.

Проєкт будинку з гідропонною фермою

Котеджі мають близько семи соток власного подвір’я (переходять у власність кожному покупцю будинку) та вихід до води. Ділянки вирішили не розділяти парканами: замість них створять зелену огорожу з туй та кущів. Крім того, на території прагнуть зберегти максимальну кількість наявних дерев, щоб зробити двори більш затишними та приватними.

За бажанням власників котеджів, у дворі можна буде облаштувати басейн, а на даху – встановити сонячні панелі.

Гідропонічні ферми

«Шлях овочів від виробника до вашого столу сьогодні в середньому складає від ста до двох з половиною тисяч кілометрів. Це не лише шалені логістичні витрати, але й питання якості: без хімікатів неможливо транспортувати овочі та фрукти понад 2-3 дні», – розповідає Євген Леськів.

Власний сад чи город натомість дозволяє завжди мати доступ до свіжих і натуральних продуктів. В KyivSea вирішили зробити акцент на гідропоніці. Це – метод вирощування рослин без ґрунту: всі поживні речовини вони отримують одразу з водного розчину. За такого підходу рослини розвиваються швидше та потребують на 90% менше води.

Схематичне зображення принципу гідропоніки

Особливо актуальними власні ферми виявилися в час карантину: теплиця дозволяє отримувати свіжі та різноманітні продукти просто в себе вдома. Щоб забезпечити максимальну ізоляцію ферми вписали в архітектуру котеджів: до них можна потрапити лише з середини будинку. 

Гідропонні ферми будуються вертикально: це дозволяє зменшити площу, необхідну для вирощування продуктів, у кілька десятків разів. Для котеджів KyivSea запроєктували системи висотою шість метрів. Вони бувають двох видів: звичайні потребують використання драбини, та автоматизовані – керуються спеціальною системою, можуть опускати і піднімати горщики на потрібну висоту.

За словами Леськіва, навчитися доглядати за такою фермою нескладно. Якщо виникне потреба, опікувався теплицею можуть й садівники котеджного комплексу за додаткову плату.

«Щодо інфраструктури й обслуговування, компанія KBD.estate, працюючи на ринку преміум нерухомості, має усі компетенції, аби вести справи на відмінно. Тому кожен мешканець нашого котеджного містечка відчуватиме турботу працівників на найвищому рівні, тому що ми будуємо майбутнє разом та створюємо найкращі умови для кожного».

В котеджному містечку KyivSea сповна відчуватиметься гармонія між людиною й природою.

Читайте також: Сучасна архітектура в Пущі-Водиці у комплексі Pusha.house – супермаркет, коворкінг та басей

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button