Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через закриття ринку «Нежданний» – найбільшого на південній Україні оптового сільськогосподарського ринку – фермери з багатьох областей України не можуть продати і купити овочі й фрукти, тому змушені викидати їх тоннами.

Фото сміттєзвалища біля ринку «Нежданний», що в селі Великі Копані Херсонської області, опублікувала місцева журналістка Яніна Лебедєва. Як видно зі світлин, пекінську капусту викидають просто у пластиковій плівці.

Фото: facebook.com/lebedeva.janina

Раніше в уряді заявили, що з 14 квітня ринки мають бути закриті через ситуацію з коронавірусом, проте рішення досі немає. Менше з тим, ринок «Нежданний» припинив роботу дев’ятого квітня за рішенням обласної ради – через порушення карантинних норм. В ОДА заявили, що ринок відкриється, коли буде усунено порушення – почнуть вимірювати температуру, забезпечать продавців рукавичками та масками тощо.

Херсонська газета Новий день пише, що й досі, 15 квітня, ринок не працює: виявляється, чиновники вимагають від адміністрації ринку ще й провести воду, каналізацію, опалення, інтернет і облаштувати ринкову лабораторію.

Фото: facebook.com/lebedeva.janina

Як наслідок, сотні вантажівок не змогли потрапити на торгові місця. Фури з Західної України ще тиждень тому привезли на Херсонщину яблука та картоплю. Здавши товар, водії мали закупити редиску й капусту, а тепер не бачать сенсу повертатися: винайняли житло і чекають відкриття ринку.

Деякі фермери намагаються продавати овочі, зелень та ягоди вздовж траси біля ринку. Інші просто викидають продукти.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що ринки у столиці не працюватимуть під час карантину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button