Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час карантину вся інфраструктура метро Києва підтримується в робочому стані, хоча для пасажирів підземка закрита з 17 березня. Про це заступниця начальника Київського метрополітену Наталка Макогон розповіла в подкасті «Інше інтерв’ю» з Володимиром Анфімовим.

«У нас є чітке розуміння, що по точці старту двері повинні відкритися, і пасажири мають поїхати. Тому вся інфраструктура підтримується в робочому стані», – зазначила Макогон.

Так, у метрополітені тривають заплановані капітальні ремонти. Різниця в тому, що роботи стали проводити вдень, в той час як до закриття метро їх проводили вночі. Завдяки цьому ремонти вдається робити швидше. Зокрема, міняють рейки, шпали, ліквідують течі тощо.

Раніше Макогон розповідала Вечірньому Києву, що на всіх 52 станціях триває цілодобове чергування. Крім ремонтників продовжують працювати охоронці та прибиральники. У відпустку пішла частина працівників, робота яких пов’язана з обслуговуванням пасажирів.

Речниця метрополітену також розповіла, що старі турнікети, «які б’ють пасажирів», почнуть міняти влітку і планують закінчити до кінця 2020 року.

13 квітня від коронавірусу помер один із працівників метрополітену. Про це повідомляла газета Сьогодні з посиланням на Київський міський лабораторний центр МОЗ.

67-річний чоловік працював у метро слюсарем, останній раз був на роботі 31 березня, тоді й відчув перші ознаки хвороби. Швидкий тест виявився негативним, COVID-19 підтвердило лише лабораторне дослідження 10 квітня. Чоловік помер 13 квітня.

Фото: Наталка Макогон

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button