Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Австрійська архітектурна студія Precht розробила проєкт «парку соціального дистанціювання» як відповідь на загрози пандемії коронавірусу, повідомляє ArchDaily.

Проєкт Parc de la Distance – це зелений лабіринт у вигляді відбитку пальця. Відвідувачі гуляють паралельними доріжками завдовжки 600 метрів, кожна з яких має окремий вхід і вихід. При цьому на кожному вході буде встановлено позначки, які показуватимуть, чи зайнято ту чи іншу доріжку.

Покриття доріжок зроблено з рудої гранітної крихти. Ширина доріжки – 90 сантиметрів, і кожна віддалена від сусідньої на 2,4 метра. Уздовж маршруту встановлено фонтани з питною водою. Прогулянка маршрутом займає близько 20 хвилин.

Ландшафт парку утворює пагорби, які дозволяють як зануритися в усамітнення, так і оглянути парк та побачити інших відвідувачів з точок підвищення.

Автори проєкту надихалися геометрією французських барокових садів та рухом по колу, характерним для японських садів каменів.

Розробляючи ідею, архітектори відштовхувалися від низки питань, які порушує пандемія: що як соціальне дистанціювання на довший час стане нормою проєктування? Що як люди прагнутимуть усамітнення і після карантину?

Засновник студії Кріс Прехт зазначає, що жив у багатьох містах, але ніде не мав можливості усамітнитися у громадському місці.

Архітектори проєктували парк для вільної ділянки у Відні, але таку зелену зону можна реалізувати у будь-якому іншому місці.

Читайте також: Український архітектор розповів, як коронавірус змінить дизайн житла

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button