Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На вулицях Києва, де проводиться ремонт, – Золотоворітській, Стрітенській, Покровській, – комунальники кронували дерева. Фото опублікував арборист Володимир Ветроградський.

«Під приводом реконструкції шановні представники комунального ШЕУ, які живуть за наші з вами податки, перетворили без того нечисленні зелені засадження в інвалідів. Всі гілки перших порядків нижніх ярусів знищено. Подекуди крони знищені повністю», – пише він.

За словами експерта, нижні гілки виконували такі функції: притіняли дорожнє полотно від перегрівання; екранували пил та шумове навантаження; підкреслювали та прикрашали вулиці.

Фото: Володимир Ветроградський

Також, за словами Ветроградського, у двох випадках знищено назавжди обриси похилих дерев, які були були абсолютно здоровими. Ці дерева могли бути наочним прикладом надійності похилих дерев при виїздних навчаннях молодих працівників «Зеленбуду».

Фото: Володимир Ветроградський

Арборист зазначає, що аварійність та недовговічність дерев Києва, залежить в першу чергу від низької якості поводження з наземною та піздемною частиною зелених насаджень та нерозуміння всіх виконуваних маніпуляцій. Через необдумані та поверхневі дії утворюються дупла, гниє коренева система, усихають вершини, дерева ламаються під час негоди тощо.

Київавтодор повідомляв про початок ремонтних робіт на вулиці Золотоворітській на початку травня. Там роблять «середній ремонт» – заміна верхнього шару асфальту, зокрема і покриття тротуарів, що дозволяє відтермінувати капітальний ремонт.

Вулицю Покровську планують повністю оновити до кінця травня. Зверху покладуть масивну бруківку замість асфальту. Таким чином хочуть повернути вулицям Подолу їхній історичний вигляд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button