Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23539 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

24-26 квітня відбудеться ХАТАтон Hack The Culture – онлайн-подія, яка має на меті віднайти рішення для виживання культурної сфери у коронавірусну кризу.

На ХАТАтоні учасники об’єднаються у команди і за два дні розроблять нові ідеї та рішення, що мають допомогти культурі адаптуватися до нових реалій.

Організатори шукають ідеї у трьох напрямах:

  • онлайн-взаємодія: як спілкуватися з аудиторією та партнерами онлайн? Інструменти та методи комунікації та співпраці, створення міжнародних мереж на віддаленому доступі;
  • онлайн-події: як зробити онлайн-подію чи освітню програму ефективною? Інструменти діджиталізації та новий підхід до подій, нові шляхи представити креативний продукт у цифровому світі;
  • нові бізнес-моделі: як культурній сфері пережити економічну кризу 2020 року? Стійкі моделі розвитку в нових умовах для громадських організацій та культурних менеджерів, інструменти e-commerce для художників та інших діячів культури та креативних індустрій.

Три команди з найкращими проєктами отримають по 3000 євро. Автори 20 найперспективніших ідей матимуть шанс отримати ґрант обсягом до 25 тисяч євро.

Взяти участь запрошують діячів культурного сектору, журналістів, письменників, ІТ-спеціалістів, дизайнерів, представників бізнесу та інших.

Реєстрація на ХАТАтон триває до 24 квітня. Зареєструватися можна як автор ідеї, учасник або ментор. Культурних діячів також запрошують заповнити спеціальну анкету — розповісти про проблеми, з якими стикнулися проекти на карантині, та можливі шляхи їх вирішення.

Наприклад, сьогодні, 21 квітня о 18:30 відбудеться онлайн-зустріч «Антикризові стратегії для українського креативного сектору», яку модеруватиме арт-куратор Павло Гудімов. Спікерки: Віра Черниш, СЕО та керівна редакторка MC.today; Катя Тейлор, засновниця Port.agency і Port creative hub; Олена Занічковська, засновниця The Gradient, Art for Life; Олександра Ковальчук, заступниця директора Одеського художнього музею; Марія Ланько та Лізавета Герман, кураторки, співзасновниці галереї The Naked Room.

24 квітня о 15:00 заплановано вебінар «Креативні онлайн-колаборації: обмеження чи можливості?»

Культурні інституції одними з найперших постраждали через кризу, адже карантин змусив скасувати виставки, концерти, кінопокази, вистави.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button