Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У столиці Колумбії Боготі запровадили гендерну сепарацію на час карантину – чоловіки та жінки мають право залишати квартиру в різні дні. Такі ж заходи запровадили у Панамі 11 квітня, повідомляє 50% з посиланням на The New York Times.

Мета гендерних обмежень – зменшити кількість людей на вулиці і таким чином мінімізувати поширення коронавірусу. У Боготі чоловіки можуть виходити у непарні дні, а жінки – у парні.

Обмеження не поширюються на тих, хто працює у сферах охорони здоров’я, продуктовому забезпеченні та інших критично важливих сферах. Також можна вигулювати собак незалежно від статі й гендеру – проте не більш як 20 хвилин.

Решті доведеться заплатити за порушення штраф близько 240 доларів, що приблизно дорівнює мінімальній зарплаті у Колумбії. У перші два дні поліція виписала штрафи 104 жінкам та 610 чоловікам.

На трансгендерів обмеження поширюються відповідно до того гендера, з яким вони себе ідентифікують, заявила мер Боготи Клаудіа Лопез, перша жінка і перша відкрита лесбійка на цій посаді.

У Панамі ж, навпаки, поліція затримала трансгендерну жінку, яка вийшла на вулицю у «жіночий день». Через цей випадок карантин у Панамі розкритикувала організація Human Rights Watch.

У Перу теж запроваджували гендерну сепарацію: чоловіки могли виходити з дому в понеділок, середу та п’ятницю, а жінки – у вівторок, четвер та суботу. В неділю виходити на вулицю було заборонено всім. Та через тиждень обмеження скасували.

Крім того, у низці міст Колумбії та Болівії запровадили обмеження за останньою цифрою номера паспорту. Наприклад, люди, номер паспорту яких закінчується на цифри 0, 7 або 4, можуть виходити на вулицю по понеділках, пише BBC.

Читайте також: Наркокартелі запровадили карантин у фавелах Ріо-де-Жанейро

Фото: Delaney Turner, Unsplash

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button