Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Видання Business Insider повідомило про наміри IT-компаній зменшити обсяги оренди офісних приміщень. Таким чином, компанії Oracle і Okta планують скоротити розміри своїх офісних площ і розмістити там лише частину співробітників.

Відповідний намір з’явився у першої компанії після введення карантину в США, коли керівництво відправило своїх співробітників по домівках. У керівників були певні побоювання, але під час дистанційної роботи вони не помітило у 136 тисяч своїх співробітників зниження продуктивності.

Як наслідок, в компанії зараз розглядають можливість частково відмовитися від оренди дорогої офісної нерухомості в цілях економії. Подібний висновок є важливим для компаній з Кремнієвої Долини, де оренда приміщень коштує величезних грошей.

Представники компанії Okta повідомляли до карантину, що планують розширювати офіс. Але після виходу на дистанційну роботу зрозуміли, що співробітники відмінно працюють і вдома, тож у розширенні наразі немає необхідності.

Але про повне зникнення офісів теж говорити не варто. Ту частину приміщень, яку компанії все ж будуть орендувати, зроблять більш гнучкою (без обов’язкової прив’язки до конкретних людей). Так офіси перетворяться на великі відкриті простори.

Експерти розділяють думку про те, що після закінчення карантину компанії в усьому світі почнуть змінювати підхід до оренди офісів. Так власники зможуть зекономити значні кошти, а співробітники заощадять час, який витрачають на дорогу.

Виникає питання чи позначаться ці зміни на коворкінгах, які також здають свої площі компаніям. У майбутньому, якщо цей тренд стане реальністю, то компаніям, ймовірно, не потрібні будуть такі простори щодня. Тому цей бізнес теж буде змушений переглядати свої робочі моделі.

Фото обкладинки: Startup Stock Photos

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button